Konferencja pt. „Czy żywność eko zrobi nam dobry klimat? Trendy i wyzwania na rynku żywności ekologicznej”
mkrakowiak
pon., 06/17/2024 – 11:12

Konferencja otwierająca drugą edycję kampanii „Przestaw się na eko – szukaj Euroliścia”, promującej certyfikowaną żywność ekologiczną. Przedstawiciele branży (Krystyna Radkowska oraz Michał Kapica z PIŻE) oraz reprezentanci firm badawczych (Agnieszka Bujak z NIQ, Dawid Zieliński ze Stowarzyszenia Delta Partner) opowiedzą o rynku żywności ekologicznej z różnych perspektyw: sytuacji w handlu, trendów konsumenckich, wyzwań i perspektyw rozwoju dla rolnej produkcji ekologicznej w Polsce. Prof. Piotr Skubała z Uniwersytetu Śląskiego omówi znaczenie rolnictwa ekologicznego dla ochrony środowiska, w tym pozytywny wpływ produkcji ekologicznej na stan gleb, wód, powietrza oraz bioróżnorodność. Spotkanie posłuży budowaniu świadomości na temat unijnego system rolnictwa ekologicznego oraz wynikających z niego korzyści dla konsumentów i klimatu.

TRANSMISJA:

Po wydarzeniu na kanałach kampanii.

 

Miejsce
Centrum Prasowe PAP, Bracka 6/8 Warszawa oraz online
Data startu
czw., 06/27/2024 – 12:00
Data zakończenia
czw., 06/27/2024 – 12:00
Godzina startu
14:00
Centrum Prasowe PAP
Włączony
cp_id
676
Intranet ID
1031

​RSS – Kalendarium Read More 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *