Berry Fest 2025 – III przegląd alkoholi z owoców jagodowych
mzugaj
pt., 09/27/2024 – 16:34
Organizatorzy zapraszają na III przegląd alkoholi z owoców jagodowych. Głównym wydarzeniem będzie konkurs w kategoriach „profesjonalna” i „domowa”. Atrakcją wykład na temat produkcji nalewek, Master Class i rekomendacje łączenia z drobiem. Uczestnicy spróbują różnym alkoholi w połączeniu z różnymi rodzajami mięs i pasztetów.
10:30 Otwarcie, program i wizja rozwoju BerryFest
10:35 Sztuka robienia nalewek – Hieronim Błażejak
11:10 Degustacja pairingowa – polski drób i owoce jagodowe. Łukasz Klesyk i Zbigniew Kmieć pokażą możliwości alkoholi w ich łączeniu z drobiem na zimno i pasztetami.
12:00 Panel „Rolnictwo, alkohol i turystyka – sens tworzenia szlaków kulinarnych”. Paneliści: Jan Babczyszyn – dyrektor Instytutu Skrzynki oraz Wojciech Bosak – niezależny dziennikarz i krytyk winiarski. Moderuje: Zbigniew Kmieć
12:30 Panel drugi: „Oczekiwania współczesnego rynku detalicznego w Polsce”. Uczestnicy panelu Robert Kusiak – ekspert międzynarodowy, który pomaga polskim producentom żywności wejść na rynek francuski i kupiec kategorii w polskim oddziale sieci handlowej
13:00 – lunch
14:00 rozpoczęcie III przeglądu alkoholi z owoców jagodowych – ekspercka ocena blisko 40 produktów i promocja producentów
17:45 Jazz Duo: Marek Batorski – saksofonista i malarz artysta oraz Tomasz Piątkowski – piano. W programie koncertu standardy jazzowe w stylu bossa novy, swingu ballad jazzowych z repertuaru wybitnych kompozytorów muzyki jazzowej
ok. 18:30 wręczenie Grand Prix Berry Fest 2025
Jury: Łukasz Klesyk, Zbigniew Kmieć, Katarzyna Puk, Hieronim Błażejak
Prowadzenie: Mariusz Dąbrowski i Mikołaj Rey
Szczegóły na BerryFest.pl
Akredytacje:
e-mail: akredytacja@inspiresb.com
Kontakt:
e-mail: Maciej.Dolata@inspiresb.com
RSS – Kalendarium Read More