Berry Fest 2025 – III przegląd alkoholi z owoców jagodowych
mzugaj
pt., 09/27/2024 – 16:34

Organizatorzy zapraszają na III przegląd alkoholi z owoców jagodowych. Głównym wydarzeniem będzie konkurs w kategoriach „profesjonalna” i „domowa”. Atrakcją wykład na temat produkcji nalewek, Master Class i rekomendacje łączenia z drobiem. Uczestnicy spróbują różnym alkoholi w połączeniu z różnymi rodzajami mięs i pasztetów.

10:30 Otwarcie, program i wizja rozwoju BerryFest
10:35 Sztuka robienia nalewek – Hieronim Błażejak
11:10 Degustacja pairingowa – polski drób i owoce jagodowe. Łukasz Klesyk i Zbigniew Kmieć pokażą możliwości alkoholi w ich łączeniu z drobiem na zimno i pasztetami.
12:00 Panel „Rolnictwo, alkohol i turystyka – sens tworzenia szlaków kulinarnych”. Paneliści: Jan Babczyszyn – dyrektor Instytutu Skrzynki oraz Wojciech Bosak – niezależny dziennikarz i krytyk winiarski. Moderuje: Zbigniew Kmieć
12:30 Panel drugi: „Oczekiwania współczesnego rynku detalicznego w Polsce”. Uczestnicy panelu Robert Kusiak – ekspert międzynarodowy, który pomaga polskim producentom żywności wejść na rynek francuski i kupiec kategorii w polskim oddziale sieci handlowej
13:00 – lunch
14:00 rozpoczęcie III przeglądu alkoholi z owoców jagodowych – ekspercka ocena blisko 40 produktów i promocja producentów
17:45 Jazz Duo: Marek Batorski – saksofonista i malarz artysta oraz Tomasz Piątkowski – piano. W programie koncertu standardy jazzowe w stylu bossa novy, swingu ballad jazzowych z repertuaru wybitnych kompozytorów muzyki jazzowej
ok. 18:30 wręczenie Grand Prix Berry Fest 2025

Jury: Łukasz Klesyk, Zbigniew Kmieć, Katarzyna Puk, Hieronim Błażejak

Prowadzenie: Mariusz Dąbrowski i Mikołaj Rey

Szczegóły na BerryFest.pl

Akredytacje:
e-mail: akredytacja@inspiresb.com  

Kontakt:
e-mail: Maciej.Dolata@inspiresb.com

 

 

Miejsce
Pałac Mała Wieś, 05-622 Belsk Duży
Data startu
pt., 10/03/2025 – 12:00
Data zakończenia
pt., 10/03/2025 – 12:00
Godzina startu
00:00
Centrum Prasowe PAP
Wyłączony

​RSS – Kalendarium Read More 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *