Zimowe śniadanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska
mkrakowiak
pt., 11/22/2024 – 10:53
Zimowe śniadanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska. Tematem spotkania kiszonki, przetwory jagodowe i jabłka odmiany Rubin. Wśród gości partnerzy udanej próby ustanowienia Rekordu Polski na „największą sztafetę jedzenia jabłek”, w planie wręczenie certyfikatów i dyskusja na temat źródeł sukcesu. Oto program:
– Najpopularniejsze gatunki listopada – sondaż omnibusowy Kantar Polska
– Rekomendacje żywieniowe na sezon zimowy w formie talerza żywieniowego
– Kiszonki z polskich warzyw – prof. dr hab. Ewelina Hallmann, INoŻCz SGGW
– Mrożonki i przetwory z owoców jagodowych – laureaci „Złotych Innowacji FMCG”
– Prezentacja odmiany Rubin – dr Tomasz Lipa, UP w Lublinie, TRSK
– Badania percepcji warzyw i owoców. Odpowiedź na pytanie: które gatunki, zdaniem Polaków, należałoby spożywać częściej, aby dbać o poziom cukru we krwi? – Kantar
– Wręczenie certyfikatów Rekordu Polski na „największą sztafetę jedzenia jabłek”
– Dyskusja o udanym połączeniu profilaktyki cukrzycy i promocji jabłek – „Kto codziennie jabłko zjada, tego lekarz rzadko bada”.
Prelegenci i eksperci:
– prof. dr hab. Ewelina Hallmann – Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW,
– dr hab. n. o zdr. Beata Sińska – Zakład Żywienia Człowieka Wydziału Nauk o Zdrowiu WUM,
– dr Tomasz Lipa – Zakład Sadownictwa, Szkółkarstwa i Enologii UP w Lublinie, przewodniczący TRSK,
– Mirosław Łuska – prezes Zrzeszenia Producentów Papryki RP, lider kampanii Moc Polskich Warzyw,
– Paweł Myziak – producent i promotor warzyw ciepłolubnych z południa Mazowsza, w Core Team członek zespołu ds. komunikacji roli warzyw i owoców w codziennym żywieniu,
– Monika Stromkie-Złomaniec – dietetyk kliniczny, Z kaloriami na pieńku,
– Marta Trząsalska – dietetyk, trener, Dietetyka & Lifestyle,
– Monika Hajduk – dietetyk, dietetyk dziecięcy, Monvita.
Pełna agenda i lista: https://coreteam.pl/366821
#FunduszePromocji
RSS – Kalendarium Read More